65 YAŞ VE ÜZERİNDEYİM SEYAHAT İZİN BELGESİNE NASIL BAŞVURABİLİRİM?
SORU-CEVAP- 9
65 YAŞ VE ÜZERİNDEYİM SEYAHAT İZİN BELGESİNE NASIL BAŞVURABİLİRİM?


65 YAŞ VE ÜZERİNDEYİM SEYAHAT İZİN BELGESİNE NASIL BAŞVURABİLİRİM?


Seyahat izin belgesine başvurulmak üzere elektronik ortamda;



  •  Devamında açılan yeni sayfada; başvuru türü olarak “Seyahat İzin İşlemleri” seçilmeli, belge türü olarak “65 Yaş Üstü Vatandaşlarımıza Seyahat İzin Belgesi Verilmesi” seçilmelidir. Bulunduğunuz il kısmında; şu andaki bulunduğunu il/şehir seçilmelidir.

  • Devamında açılan yeni sayfada; “1) İletişim Bilgileriniz” bölümünde iletişim adresi, e-posta adresi ve cep telefonu iletişim bilgilerini kontrol etmeniz, eksiklikleri doldurmanız gerekmektedir. Değiştirmek istediğiniz iletişim bilgisinin hemen altındaki mavi harflerle yazılan “İletişim Seçenekleri” kısmını tıklayabilirsiniz.

  • “2) Başvuru Bilgileri” bölümündeki “Başvurulacak Taşra Teşkilatı” kısmında ise bulunduğunuz ilçe kaymakamlığını seçmeniz tavsiye edilmektedir.

  • “Standart Başvuru Metni” kısmına mutlaka yanınızda eşlik edecek varsa eşiniz ve refakatçilerin bilgisi yazılmalıdır. “Standart Başvuru Metni” kısmına eş ve refakatçi olacak kişilerin T.C. Kimlik Numaraları, Doğum Tarihleri ve İsimleri yazılmaktadır.

  • “3) Dosya Ekleme” bölümüne belge eklemek zorunda değilsiniz. Başvurunuz için ek belge eklemek istiyorsanız, dosya pdf, jpg, png, doc, docx, formatında olmalı ve boyutu 1 MB geçmemelidir.

  • “4) Detay Bilgi Listesi” bölümünde “Şu An Bulunduğunuz Adres” kısmını doldurmanız gerekmektedir. Devamında “Gidilecek İl”, “Gidilecek Adres” kısımlarına; gideceğiniz yerin adres bilgileri girilmelidir. “Seyahat Türü” kısmında otobüs veya özel araç seçilmelidir. “Gidiş Tarihi” kısmına gideceğiniz tarih seçilmelidir.

  • “5) Başvuru Onayı” kısmına ‘Evet’ yazmanız ve en alttaki “BAŞVUR” butonuna tıklamanız yeterlidir.

    • İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi,
    • Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden 21.05.2020 Perşembe günü, saat 09.00’dan itibaren talepte bulunabileceklerdir.

Seyahat izin belgesine başvurusu kabul edilenlere E-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecektir. Ayrıca SMS yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.

Düzenlenen Seyahat İzin Belgesi tek yönlü geçerlidir. İzin belgesi kabul edilenlerin bilgileri otomatik olarak gidecekleri ilin valiliklerine ve kayıtlı bulundukları aile hekimine bildirilecektir. Kayıtlı olunan aile hekimleri tarafından gerekli takipler yapılacaktır. Gidilecek yerlerde de sokağa çıkma kısıtlaması devam edecektir.

 

Bilgi için bkz. İlgili Genelge: İçişleri Bakanlığı 20.05.2020 tarihli 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın Seyahat İzni Hakkında Genelgesi.


65 YAŞ VE ÜZERİNDE SEYAHAT İZİN BELGESİNİ ALMAM İÇİN HANGİ ŞARTLARI TAŞIMALIYIM?


21.05.2020 tarihinden itibaren en az 30 gün boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak yerleşim yerlerine gidilmelidir.

Son üç yıl içinde;

  • Organ ve kemik iliği naklinin olunmaması,
  • İmmün (bağışıklık) yetmezliğinin bulunmaması,
  • Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girilmemesi,
  • Ve Covid-19 şüphesinin bulunmaması gerekmektedir.

Bu şartların sağlanıp sağlanmadığı sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacaktır. Belge almak için herhangi bir sağlık kuruluşuna veya valilik/kaymakamlığa gidilmesine gerek bulunmamaktadır.

Bilgi için bkz. İlgili Genelge: İçişleri Bakanlığı 20.05.2020 tarihli 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın Seyahat İzni Hakkında Genelgesi.

 

65 YAŞ VE ÜZERİNDEYİM. SEYAHAT İZİN BELGESİNDE SAĞLIK RAPORU İSTENİYOR. NE YAPMALIYIM?


Sağlık şartlarının sağlanıp sağlanmadığı sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanmaktadır. Ancak sorun olduğunda sağlık raporu alınması gerekmektedir. Sağlık raporunun aile hekimliğinden alınması gerekmektedir. Aile hekimlerinin aranması tavsiye edilmektedir.

 

65 YAŞ VE ÜZERİNDEKİ KİŞİLERİN YANINDA KAÇ KİŞİ VE HANGİ ŞARTLARDA GİDEBİLMEKTEDİR?


65 yaş ve üzerine seyahat izin belgesi alanın yanında; eşi hariç en fazla 2 kişi refakatçi olabilmektedir. Refakatçilerin bilgisi, 65 yaş ve üzerine seyahat edecek kişinin izin belgesi başvurusunda hazır edilmelidir. Eş ve refakatçi olacak kişilerin T.C. Kimlik Numaraları, Doğum Tarihleri ve İsimleri yazılmaktadır.

Refakatçiler gidiş tarihinden sonraki 72 saat içerisinde geri dönüş yapılmalıdır.

Refakat eden kişinin de son üç yıl içinde;

  • Organ ve kemik iliği nakli yapılmamış olmalı,
  • İmmün (bağışıklık) yetmezliğinin bulunmaması,
  • Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmemiş olmalı,
  • Ve Covid-19 şüphesi bulunmamalı

Bilgi için bkz. İlgili Genelge: İçişleri Bakanlığı 20.05.2020 tarihli 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın Seyahat İzni Hakkında Genelgesi


AV.VOLKAN YALÇINKAYA

Eklenme Tarihi:21-05-2020

 

Anasayfa  |  Hesap Numaralarımız  |  İletişim

Copyright 1997-2020 www.hayad.org.tr Tüm hakları saklıdır.